Za hokejem do Švédska


3.3.– 10. 3. 2017 areál Anneberg u městečka Bottnaryd

Ve dnech 3. až 10. 3. 2017 tým hráčů 8 tř. HC Tábor a jejich rodičů odcestovali za hokejem do Švédska. Ubytování a zároveň základnu pro „spanilé hokejové jízdy“ získali v ubytovacím areálu CK Scandiatour na vrchu Anneberg u městečka Bottnaryd , blízko města Jönköping. Náplní zájezdu nebyl je hokej, byť hráči právě díky hokeji mohli poznat jistou skromnost a mentalitu Seveřanů, ale i poznávání zajímavostí navštívených zemí. V programu zájezdu byly kromě jiného  zařazeny výlety do muzeí Volva, Husqvarny, muzea zápalek v Jönköpingu, do Universea v Göteborgu, návštěva městečka Gränna spojená se shlédnutím originální ruční výroby mentolových špalků „Polkagrís“  nebo cestou v Dánsku návštěva Malé mořské víly (sochy vytvořené na motivy pohádky slavného spisovatele H. Ch. Andersena) a královského paláce Amalienborg spolu s prohlídkou Kodaně z lodi plující po síti vodních kanálů. V nabitém  programu zájezdu se našel i čas pro relaxaci ve vodním centru Rosenlundsbadet  v Jönköpingu s mořskými vlnami a tobogány .  Ale zpět k hokeji za kterým tým mladých hokejistů HC Tábor vycestoval. Byla sehrána tři přátelská utkání 3×15 min a jedno utkání  2×20 min. Pro švédskou stranu šlo o kontakt s českým hokejem, který má stále dobré jméno, pro táborské hráče to byla šance poznat technické zázemí hal a šaten, vlastnosti protihráčů a přístup švédských trenérů a rozhodčích. Za zápasy se vždy vyjíždělo z Annebergu a poslední zápas s Vikingy byl sehrán na cestě domů.
Na závěr nezbývá než dodat, že tým se vrátil bohatší o zážitky a zkušenosti, bez zranění a s dobrou náladou po vyhraných utkáních. Poděkovaní patří trenérům p. Györimu a p. Kadilákovi a také CK Scandiatour za organizaci a průběh zájezdu a dále sponzorům dárků pro soupeře firmám Rej. s.r.o , Městu Tábor , HC Tábor a  panu Ing. Karlu Křepelkovi.

Výsledkový servis:

Sestava HC Tábor :

Machálek – Křepelka, Kofroň, Havlíček, Šrubař, Janda – Eremiáš, Kundrát, Brouček – Ent, Sviták, Šťastný – Adamec, Turek, Krch

 

Zápasy:

HC Dalen : HC Tábor   2:6
(Šťastný 2x, Eremiáš, Brouček, Šrubař , Ent)

Eksjö hockey : HC Tábor 5:7 
(Brouček 2x, Turek, Kundrát, Eremiáš, Sviták , Šťastný)

HC Tidalhom 1994 : HC Tábor 1:6
(Kundrát 2x, Adamec, Brouček, Křepelka, Eremiáš).

HC Trelleborg Vikings : HC Tábor 1:9
(Brouček 5x, Kundrát 3x, Janda)

Share

Comments are closed.